De allereerste New Holland BigBaler 1290 HD is in Nederland en wij hebben de primeur!! Dit enorme pakkenkanon is de allergrootste New Holland BigBaler van dit moment met een werkelijk fenomenale perscapaciteit. En het mooie is, dit model gaat deze zomer ON TOUR door Nederland om indruk te maken bij jou als koper! Dus GET IMPRESSED door deze werkelijke joekel van een grootpakpers en raak overtuigd van zijn kunnen.

Even terug naar het begin…. Het was al een tijdje de wens van diverse van onze klanten om een grootpakpers te kopen met maximale capaciteit en vooral dichtheid. Met andere woorden; maximaal kilo’s in een pak!! Nou, dat is gelukt met de New Holland BigBaler 1290 HD. Die afkorting HD staat voor Heavy Duty en met recht kunnen we zeggen dat alles HEAVY aan deze grootpakpers is. Zo is de aandrijflijn enorm verzwaard om de krachten over te brengen, is de perswagen extra zwaar uitgevoerd en ook het persgedeelte munt uit in een enorm zware en oersterke constructie om het geheel bijeen te houden.

De New Holland BigBaler 12901 HD is uiteraard uitgerust met het unieke gepatenteerde LoopMaster systeem waarbij touwresten die achterblijven op het pak verleden tijd zijn. Dankzij de dubbele knopertechniek met 2 uniek gemaakte knopen zijn niet alleen touwresten voorbij, ook de treksterkte van het touw is flink toegenomen. Met een pakmaat van 120×90 centimeter is dit de grootste pakmaat die we leveren en de HD doet er dus nog een schep(je) bovenop. Met een tot wel 22% hogere pakdichtheid gaan er echt enorm meer kilo’s in hetzelfde pak dan die door onze ook al niet misselijke “gewone” BigBaler 1290. En doordat er meer kilo’s in het pak gaan is dat ook gunstig voor de efficiëntie van transport en baalverwerking.

Met de MaxiSweep opraper is de HD grootpakpers uitgerust met een capaciteitsvreter! Dankzij deze brede opraper van 2,35 meter breed, wordt het gewas soepeltjes opgenomen en naar de perskamer getransporteerd. een echte noviteit is dat de New Holland BigBaler  1290 HD uitgerust is met de SmartShift versnellingsbak. Deze SmartShift versnellingsbak is op de afgelopen Agritechnica bekroond met een zilveren award en bestaat uit een powershift versnellingsbak die voor een vlotte inschakeling van de balenpers zorgt. Als chauffeur schakel je de aftakas in met 850 rpm en het slimme SmartShift systeem zorgt ervoor dat de powershift versnellingsbak automatisch van de 1ste naar de 2de powershift schakelt tot een maximaal toerental van 1.440 rpm.

Verder is de New Holland BigBaler 1290 HD grootpakpers uitgerust met allerlei technische snufjes die we o.a. kennen van de maaidorsers en hakselaars van New Holland. Denk daarbij aan:

  • IntelliCruise techniek voor een automatische aanpassing van de tractor rijsnelheid
  • Efficiënte CropCutter snij inrichting met maar liefst 29 messen voor een super fijne snijkwaliteit
  • Hydraulisch asophanging in combinatie met een groot tandemstel onder de grootpakpers

Je las het al in de eerste alinea, deze nieuwste BigBaler telg gaat deze zomer ON TOUR om je kennis te laten maken met de verbluffende persresultaten. Meld je aan bij onze New Holland dealerpartners of informeer naar de mogelijkheden bij onze productspecialist Jaap Molendijk.

Om al een beetje in de stemming te komen kan je HIER een filmpje bekijken.