De nieuwe New Holland SideWinder Ultra armleuning die eerder werd geïntroduceerd in de fonkelnieuwe New Holland T8 Genesis serie is echt state-of-the-art!! De nieuwe armleuning is niet zomaar opgefrist maar er is goed nagedacht over comfort, gebruiksgemak en ergonomie en dat kan je zien aan deze geheel nieuw ontwikkelde armleuning. In dit artikel leggen we je precies uit wat er zoal nieuw aan is en welke features en functies de SideWinder Ultra armleuning bevat.

Veel New Holland gebruikers zijn inmiddels bekend met de SideWinder armleuning. Deze luxe armleuning die in combinatie met de Dynamic Command transmissie of Auto Command transmissie geleverd wordt kent voor doorgewinterde New Holland rijders geen geheimen meer. Maar zoals met veel dingen hebben bepaalde zaken soms een opfrisbeurt nodig…. Dat was ook het geval met de armleuning die inmiddels al heel wat jaren mee gaat…….. Daarom besloot New Holland om de armleuning eens grondig op de schop te nemen en op tal van punten te verbeteren. En die nieuwe SideWinder Ultra armleuning ga je in de toekomst voortaan op meer tractorseries terug vinden dan nu nog alleen in de T8 Genesis serie.

Direct in het oog springt het nieuwe 12 inch IntelliView V touchscreen scherm. Dit scherm is beduidend groter dan het vorige IntelliView IV scherm en herbergt tal van nieuwe functies en mogelijkheden. Het touchscreen scherm is gebaseerd op het Android besturingssysteem en omvat verschillende run screens die nu ook al gebruikt worden. Bovendien kan je deze 7 tabbladen vrij configureren naar eigen smaak. Aan de linkerkant van het scherm heb je nu altijd een apart gedeelte met de tractor basisgegevens maar die kan je nu ook zelf configureren of verplaatsen. Last but not least zijn de grafische prestaties fors verbeterd. Het nieuwe scherm “smoelt” gewoon beter en ziet er een stuk eigentijdser uit.

Dan de rijhendel. Ook die is op de schop gegaan en vernieuwd! Nog steeds is deze rijhendel Force-based dus op kracht gebaseerd. Wanneer je de rijhendel sterker naar voren drukt zal de tractor meer versnellen en omgekeerd geldt natuurlijk ook. De knoppen op de hendel zijn nog steeds de oude bekende functies zoals de oranje functies te maken hebben met de transmissie en de zwarte functies met hef en hydrauliek. Op de rijhendel zelf is er een extra knop, nummer 7, bijgekomen en onder deze knop kan je diverse CANBUS functies plaatsen. Denk daarbij aan het zwaailicht, de telefoon opnemen enz. Ook nieuw is de stopknop bovenop de rijhendel. Deze “dodemansknop” schakelt in geval van nood alle functies van hef, hydrauliek en aftakas uit en dat is wel zo veilig.

Wat opvalt is dat het opstaande Integrated Control Panel (ICP) is verdwenen… In de plaats daar voor zijn diverse druktoetsen gekomen voor functies zoals de 4WD en differentieelsloten. Ook kan je op het centrale toetsenbord de HTS functies instellen en heb je de mogelijkheid van 2 vrij toe te wijzen knoppen. Aan de bovenkant van de armleuning is er nog een toetsenbord voorzien. Hier kan je functies zoals de telefoonbediening, radio en airco bediening terug vinden. Tenslotte heb je helemaal rechts van de armleuning nog maar liefst 4 knoppen waarvan je de functies helemaal zelf kan instellen. Daarmee komt het totaal van vrij toe te wijzen knoppen  op 11 stuks waarvan er dus eentje op de rijhendel is terug te vinden.

De armleuning zelf was in de oude SideWinder modellen enkel diagonaal te verstellen. Dat was voor chauffeurs met lange armen niet altijd even handig… Om het comfort van de armleuning te verbeteren kan de SideWinder Ultra armleuning voortaan zowel horizontaal als verticaal bewegen. Daarmee kan je als chauffeur de armleuning nog beter aanpassen aan je wensen.

In bijgaand filmpje wordt de nieuwe SideWinder Ultra armleuning nader aan je voorgesteld. Zeker de moeite van het bekijken waard!