New Holland heeft wederom een mooie prijs te pakken met de grensverleggende BigBaler High Density (HD) grootpakpers! En daar zijn we natuurlijk niet alleen trots op maar dat is ook nog eens een mooie waardering van de in 2020 gedemonstreerde machine! In het afgelopen seizoen zijn we volop in combinatie met een dikke T7.315 AutoCommand aan het demonstreren geweest en op menig potentiele koper indruk gemaakt en gelukkig hebben we de foto’s nog….

Maar het gaat nu dus even over die Good Design award die we in de wacht hebben gesleept. De Bigbaler HD (made in het Center of Harvesting Excellence in Zedelgem, Belgiƫ) is bekroond vanwege nieuwe en effectieve ontwerptechnieken om een zo optimaal mogelijke efficiƫntie van de grootpakpers te behalen. Natuurlijk is dit niet de eerste grote prijs want in 2019 behaalde de BigBaler HD ook al een zilveren medaille op de Hannover Messe en werd onderscheiden als Machine of the Year. En die Good Design award is echt niet zomaar een prijs, nee daar deden tal van fabrikanten aan mee en de selectiecriteria waren onder andere de vormgeving, werking en esthetiek van de machine of het product. Daarmee is het een erkenning van het vermogen dat New Holland heeft om innovatie in dienst van onze klanten te stellen zodat zij er succes mee kunnen oogsten.

Wist je trouwens dat de vloeiende lijnen van de machtig mooie Bigbaler HD ook daadwerkelijk ergens op gebaseerd zijn? Die vloeiende lijnen staan eigenlijk symbool voor de gewassen zoals graan die in de wind op het veld staan te wiegen. Dat geeft de machine een zeer natuurlijke uitstraling maar geeft ook een hoge mate van functionaliteit aan. Zo kan de New Holland BigBaler HD pakken maken met een maar liefst 22% hogere dichtheid dan dat normale (toch al niet misselijke!) grootpakpersen weten te realiseren! Op deze manier gaat er dus bijna een kwart meer product in een baal hooi of stro en dat scheelt weer in het transport en de opslag van pakken.

Trouwens, de New Holland BigBaler HD heeft nog veel meer unieke en gepatenteerde eigenschappen die je op geen andere grootpakpers terug vindt. Zo beschikt de machine over het ultramoderne LOOPMASTER knoperapparaat dat niet alleen een dubbele knoop realiseert maar ook zorgt dat die rare korte restjes touw die op een pak blijven nadat de knoop is gemaakt, voorgoed verleden tijd is! Bij het persen van pakweg 10.000 balen levert dat toch een besparing op van ongeveer 6 kilometer touw of bijna 50 kg aan touwresten!! Verder is de aandrijflijn van de grootpakepers formidabel te noemen. Met behulp van het SMARTSHIFT versnellingsbak systeem kan de machine in 2 stappen optoeren om zo het enorme vliegwiel op gang te krijgen. Wanneer je dit niet zou doen zou bijna geen enkele tractor de machine aan het draaien krijgen……… Bovendien beschermd het de tractor voor overbelasting en kan er eigenlijk tijdens het persen vrijwel niets verkeerd gaan wat schadelijk kan zijn voor de aandrijflijn. Nou ja, er zijn nog tal van andere noviteiten aan te dragen van deze formidabele machine maar die kan je het beste aan een van onze verkoopspecialisten vragen.