New Holland introduceert de Roll Bar 125 als opvolger van de nog immer verkochte BR6090 rondebalenpers met vaste kamer technologie. En daarmee is niet alleen het design van de rondebalenpers weer bij de tijd gebracht maar de pers herbergt ook andere handige functies en mogelijkheden. In dit artikel stellen we je de Roll-Bar 125 graag verder aan je voor.

De New Holland BR6090 rondebalenpers is inmiddels een oudgediende. De no-nonsense persen van New Holland zijn al jaren naar tevredenheid op de markt en kenmerken zich door eenvoud en robuustheid. Geen toeters en bellen of franje maar gewoon een degelijke pers voor een betaalbare prijs! Maar goed, ook dingen die goed zijn kunnen verbeterd worden en dat heeft New Holland gedaan door de Roll-Bar 125 te lanceren.

De nieuwe pers is verkrijgbaar in twee varianten, namelijk eentje met een snijrotor en een versie zonder de snijrotor. De versie met de snijrotor beschikt over 15 messen. Verder heeft de nieuwe machine een fris en modern uiterlijk gekregen en is dus in een geheel nieuw jasje gestoken. Naast dat het ontwerp niet alleen fraai is, dient het ook om vlot toegang te krijgen tot de machine dankzij de grote vernieuwde zijkleppen. Hierdoor is er snel toegang tot de machine zelf voor controle of onderhoudswerkzaamheden. Met behulp van sterke gasdrukveren opent het zijpaneel ver naar boven en verschaft zo veel ruimte. Ook is er onder de nieuwe kappen een mogelijkheid gemaakt om netrollen op te bergen. Verder is het hoofdframe van de Roll-Bar 125 aangepast en is aan beide zijden tussen het verstevigde hoofdframe en de achterklep een schokdemper gesitueerd om voor een zachte sluiting van de achterklep te zorgen.

Nieuwe New Holland Roll-Bar 125 als opvolger van de BR6090

Verdere detailverbeteringen zijn onder andere dat bijvoorbeeld op het gebied van de aandrijving er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige aandrijfkettingen van verchroomd en geharde kettingschakels en nieuwe afgedichte lagers zorgen voor een langere levensduur van de rondebalenpers. De beproefde hydraulische rotoromkering met vrijloopkoppeling is nu ook beschikbaar voor de modellen met snijrotor , zodat de machine bij een rotorblokkering eenvoudig opnieuw kan worden opgestart.

 

Nieuwe New Holland Roll-Bar 125 als opvolger van de BR6090

De nieuwe New Holland Roll-Bar 125 wordt verder gekenmerkt door een uitstekende flexibiliteit, de combinatie van de diverse invoerrollen, de robuuste kettingaandrijving en tot slot het beproefde balenkamersysteem wat zorgt voor een vroege kernvorming en een vlotte start van elke nieuwe baal ongeacht de omstandigheden en gewassen.

Bron: Agrarheute