New Holland heeft recent een overeenkomst getekend met de Italiaanse machine fabrikant Maschio Gaspardo voor de levering van diverse grondbewerkingsmachines uit het gamma van deze fabrikant. Onder deze overeenkomst vallen onder andere woelers en andere grondbewerkingsmachines die een mooie aanvulling vormen op het huidige gamma aan grondbewerkingsmachines.

Enkele jaren geleden nam New Holland al de Deense fabrikant van landbouwwerktuigen Kongskilde over en kreeg zo toegang tot een brede lijn aan hooibouwmachines en machines voor de grondbewerking. Zo bieden we in het geel diverse hooibouwmachines aan zoals maaiers, harken en schudders en op het gebied van grondbewerkingsmachines onder andere frezen, ploegen en zaaibedbereiders.

Met de overeenkomst die nu met Maschio Gaspardo is aangegaan wordt het gamma aan grondbewerkingsmachines flink uitgebreid en komen er diverse nieuwe producten onder het New Holland label beschikbaar. Daarbij kan je denken aan diverse schijveneggen en woelers die vooralsnog ontbraken in het portfolio. Hiermee kan het gamma worden aangevuld en klanten een breder productaanbod worden aangeboden. De nieuwe productlijnen komen enkel en alleen beschikbaar onder het New Holland label en zullen dus voortaan in de blauwe kleur geleverd gaan worden. De SDM en SDH schijveneggen en SUM en SUH woelers die nu dus aan het gamma worden toegevoegd zijn onder andere beschikbaar voor de T5 Utility series tot aan de zware T7 HD serie.

Vooreerst worden de nieuwe blauwe machines in enkele Europese markten ge├»ntroduceerd. Later zal er wellicht een bredere introductie zijn en is het mogelijk dat het gamma van New Holland verder wordt aangevuld met andere producten uit de stal van Maschio Gaspardo. Wordt dus vervolgd…