Binnenkort worden de TRACTOR OF THE YEAR 2023 verkiezingen weer gehouden en New Holland doet als vanouds weer mee in diverse categorieën om deze felbegeerde titel in de wacht te slepen! Maar….. we moeten nog even geduld hebben want pas op de aankomende EIMA show in het Italiaanse Bologna, worden op 9 november de winnaars bekendgemaakt!! In dit artikel lichten we al het een en ander toe over welke kandidaten van New Holland meestrijden om de prestigieuze titels!

De TRACTOR OF THE YEAR verkiezing bestaat tegenwoordig uit meerdere categorieën waarin diverse merken en modellen strijden om de eer. Zo is er de algemene TRACTOR OF THE YEAR categorie waarin elk merk zijn best doet om deze titel in de wacht te slepen! New Holland heeft in het verleden deze titel enkele malen binnen gehaald en ook voor de aankomende editie doen we een gooi naar deze titel met de New Holland T7.300. De New Holland T7.300???? Die bestaat toch helemaal nog niet?? Dat klopt, en omdat er nog heel weinig van bekend is kunnen we alleen maar gissen naar deze nieuweling. Wat we vooral aannemen is dat het een model van pakweg 300 pk zal zijn en de vraag is of ie aansluit bij de T7 Long Wheel Base serie (LWB) als groter model boven de huidige New Holland T7.270 of dat het een model zal zijn in de T7 HD serie die nu bestaat uit 3 modellen.

In de categorie BEST UTILITY doet New Holland eveneens mee met een nieuwe serie, namelijk de New Holland T5S series. Deze serie hebben we nu nog niet in het gamma en wat we er van verwachten is dat het een nieuwe serie zal zijn die boven de New Holland T4S serie geplaatst zal worden en als opvolger dient van de oude New Holland TD5 serie. Zo zien we dat de New Holland T5S serie dezelfde cabine deelt als zijn kleinere broertje, de T4S serie. Of de tractor is uitgerust met een 3 cilinder of 4 cilinder motor en wat voor type transmissie voorzien is, is tot nu toe nog onbekend…

Als laatste is er ook een categorie BEST OF SPECIALIZED en in deze categorie doet New Holland mee met de onlangs geïntroduceerde T4.120F CAB Stage V. De nieuwe fruitteeltmodellen van New Holland zijn helemaal nieuw ontworpen met nieuwe motoren, nieuwe cabine en nieuw interieur. Om aan de Stage V emissie eis te voldoen is er nu voortaan ook AdBlue vereist als nabehandelingsysteem van schadelijke uitlaatgassen. Vanwege de overstap naar de Stage V normering is direct de gelegenheid te baat genomen om ook een zwaarder model te introduceren met maximaal 120 pk onder de kap. Voorheen wat de T4.110 het zwaarste model maar daar komt nu dus nog een model bij. En tegelijkertijd met de overstap naar Stage V motoren is er ook een nieuwe cabine gelanceerd met een geheel nieuw interieur waaronder een vlakke vloer en een hele fraaie SideWinder armleuning zoals we grotendeels gewend zijn op de zwaardere modellen van New Holland. Daarmee is de serie weer bij de tijd en is het nog wachten op de introductie van de variabele AutoCommand transmissie in deze smalspoorserie….