De New Holland D series wielladers zijn al geruime tijd leverbaar met de bekende Z frames en als extra hierop het LONG REACH Z frame. Maar sinds eind vorig jaar biedt New Holland ook de mogelijkheid om een parallelframe te kopen, het TOOL CARRIER of TC frame. En dit nieuwe TC frame biedt volop kansen voor bedrijven in de landbouw die gewend zijn aan een frame met parallel geleiding op hun wiellader.

Het nieuwe TC TOOL CARRIER frame is leverbaar op de twee middelste modellen uit de D serie wielladers, de W130D en de W170D. De twee andere modellen zijn vooralsnog alleen leverbaar met het Z frame, eventueel aangevuld met de Long Reach uitvoering. De W130D en W170D wielladers, met dikke 6 cilinder motoren, van New Holland zijn bij uitstek perfecte machines op bijvoorbeeld Nederlandse veehouderij bedrijven of loonbedrijven. Voor veehouders is dit een perfecte machine om bijvoorbeeld de voermengwagen te vullen maar ook zelf de gras- of maiskuilen aan te rijden. Ook loonbedrijven kunnen met dit unieke frame perfect uit de voeten in het aanbieden van diensten aan diezelfde veehouders. Dankzij het parallel frame heb je altijd super zicht op het werk voor je en zit, zoals bij het Z frame de bakcilinder niet in het blikveld. Das natuurlijk ideaal voor het aanrijden van gras- en maiskuilen waarbij juist het zicht op het werk van belang is!

Maar naast dat het TOOL CARRIER frame niet alleen meer zicht biedt, is het ook nog eens uitermate geschikt voor het stapelen van pallets met palletvorken of het laden van wagens op het land met balen hooi of stro. Dankzij het parallelframe blijven bij het heffen of dalen van het TOOL CARRIER frame de bakcilinders altijd parallel staan zodat bijvoorbeeld de lading in de bak of de palletvorken niet voorover of achterover kan kantelen.

Maar wat zijn nu de verschillen? Hieronder vind je twee tekeningen aan van wat nu eigenlijk een TOOL CARRIER frame en Z-frame is. De linker afbeelding laat het nieuwe TOOL CARRIER frame zien met aan de onder- en bovenkant de parallel aansluitingen. De rechter afbeelding toont het Z frame met de in het midden gemonteerde bakcilinder.

 

Wil je meer weten over het uitgebreide gamma aan New Holland wielladers en alle opties en functionaliteiten? Bekijk dan de online brochure of vraag er een per post aan.