De New Holland BigBaler grootpakpersen behoren tot de absolute top als het gaat om het persen van stro of silage. Met innovatieve technieken, zoals het slimme en gepatenteerde LOOPMASTER knopersysteem (sterkere knoop, verhoogde touwspanning en geen touwresten meer), worden elke keer weer topprestaties geleverd met de allerbeste pakken, de meest verfijnde snijkwaliteit, de hoogste capaciteit en een haast niet te evenaren pakvorm/pakvulling.

Om de New Holland Bigbaler grootpakpersen letterlijk en figuurlijk naar een nog hoger niveau te tillen is recent het XXL tandem ontwikkeld! Met dit nieuwe en super innovatieve XXL tandem bereiken we niet alleen een hogere bodemvrijheid maar kunnen we ook met een veel lagere bandenspanning van slechts 0,8 bar het veld in om bodeminsporing te minimaliseren. Bovendien geeft het XXL tandem de mogelijkheid om grotere banden in de maat 600/55R26,5 van het merk Vredestein Radial Flotation Pro te monteren.

Het nieuwe meelopend gestuurde XXL tandem is vooraf al voorbereid op een optioneel op te bouwen luchtdrukwisselsysteem. Hiervoor zijn in het XXL tandem al gaten voorgeboord en zijn leidingaansluitingen in de velgen voorzien die passend zijn voor welk luchtdrukwissel systeem dan ook. Met het luchtdrukwisselsysteem kan je dus voor veldwerk de banden super snel op een lage gewenste druk zetten en voor wegtransport pomp je ze dan vlot op voor een veilige rit.

Optioneel zijn er nog enkele extra mogelijkheden. Zo kunnen er zelfs nog bredere banden worden gemonteerd in de maat 650/55R26,5. Daarnaast is het mogelijk om spatborden te monteren om vervuiling van de grootpakpers te voorkomen.

De meerprijs van het nieuwe XXL tandem ten opzichte van het standaard tandem met bandenmaten 620/50R22,5 is gering. Informeer bij onze productspecialist Jaap Molendijk naar de meerprijs en mogelijkheden voor montage van het XXL tandem op nieuwe en reeds in gebruik genomen grootpakpersen.