Afgelopen donderdag 16 juni werd in Dronten de landelijke Grasdag 2022 georganiseerd en hier toonde New Holland een BigBaler 1270 Plus (met uniek en gepatenteerd LoopMaster knopersysteem) grootpakpers op XXL tandem in combinatie met een AgriBrink luchtdrukwissel systeem. Op deze zonovergoten dag kon de demo machine uitstekend aan het werk en vergeleken worden met diverse andere fabrikanten en leveranciers.

De New Holland BigBaler grootpakpersen  zijn al een tijdje leverbaar met het XXL tandem waar joekelse banden (in de maat 600/55R26,5) onder passen voor een zo laag mogelijke insporing en toch een hoog draagvermogen. Inmiddels zijn er al diverse grootpakpersen met dit XXL tandem verkocht en die draaien tot volle tevredenheid van hun gebruikers. Dit XXL tandem is tevens voorbereid op de montage van een naderhand op te bouwen luchtdrukwissel systeem met alvast voorgeboorde gaten in de assen waardoor de leidingen van een luchtdrukwissel systeem gemonteerd kunnen worden. Omdat insporing, en daarmee gepaard gaande opbrengstderving, en de steeds zwaarder wordende machines een andere aanpak vergen toonde New Holland dus tijdens de Grasdag 2022 deze landelijke primeur in samenwerking met ZuidWest bandenservice wat het Canadese AgriBrink luchtdrukwissel systeem importeert en monteert. Met behulp van een frontbumper met geïntegreerde overbemeten luchtketels en compressor heb je in een mum van tijd de banden op spanning gebracht of af laten lopen voor werken in het veld.

De New Holland BigBaler 1270 met geïntegreerd AgriBrink luchtdrukwisselsysteem wordt aangedreven door een New Holland T7.210 AutoCommand Stage V tractor. Deze demo tractor is voorzien van een luchtveringsysteem voor een optimaal rijcomfort zowel de de weg als in het veld. Dankzij de luchtgeveerde cabine en hydraulische geveerde vooras ondervindt de chauffeur een aangename rit en is het goed toeven in de ruime en luxe cabine. In theorie zouden we zelfs de tractorbanden kunnen voorzien van een luchtdrukwissel systeem waarbij ook de banden van de tractor qua spanning vlot zijn aan te passen.

Wil je zowel de New Holland T7.210 AutoCommand Stage V tractor en de New Holland BigBaler 1270 Plus met geïntegreerd AgriBrink luchtdrukwissel systeem zelf eens proberen? Deze fraaie demo combinatie toert nog de hele zomer door Nederland en kan ook op jouw bedrijf in actie komen! Informeer hiervoor bij je lokale New Holland dealerpartner of onze productspecialist Jaap Molendijk voor de planning en inzet. Je kunt Jaap bereiken op 06 20 61 19 48 of mail naar jaap@zhe.nl.

Foto met dank aan AgriFoto