New Holland Agriculture bestaat binnenkort 125 jaar, wat gaat de tijd toch snel….. Al ruim een eeuw lang biedt New Holland boeren, akkerbouwers en tuinders waar ook ter wereld excellente techniek en oplossingen om hun werk steeds beter en sneller uit te voeren. Het credo van tegenwoordig is dan ook LET’S GET IT DONE (TOGETHER)!!  Maar wat is er allemaal in die 125 jaar gebeurd? Nou dat lees je in dit artikel.

Het is 125 jaar geleden allemaal begonnen in een klein dorpje in de Amerikaanse staat Pennsylvania en dat dorpje heette hoe toevallig: New Holland. Nu, 125 jaar later, is dit kleine merk van weleer uitgegroeid tot een wereldspeler van formaat met een aanwezigheid in meer dan 170 landen. Het merk New Holland kent als founding fathers  eigenlijk 4 oprichters die allemaal op hun eigen unieke wijze New Holland gevormd hebben tot wat het heden ten dage is als merk. Abraham Zimmerman is degene die in het Amerikaanse plaatsje New Holland startte en waar tot op de dag van vandaag nog steeds een fabriek staat die voornamelijk oogstmachines voor de Noord Amerikaanse markt produceert. Neem Henry Ford, die de eerste massa geproduceerde tractoren bouwde.  Of neem Giovanni Agnelli, oprichter van het Fiat concern die eveneens ruim 100 jaar geleden, in 1918, begon met de bouw van een eigen tractor. En wat dacht je van Leon Claeys die in 1952 in Zedelgem een fabriek startte waar dorsmachines gebouwd werden en waar nu het wereldwijde Center of Excellence gevestigd is van de oogstmachines (BigBaler grootpakpersen, CX en CR maaidorsers en FR hakselaars) van New Holland. Kortom, deze 4 mannen hebben door de jaren heen samen getoond dat een klein bedrijf kon uitgroeien tot een wereldwijd concern.

Wat heeft 125 jaar historie en innovatie allemaal gebracht? Nou, de reeks is te lang om op te noemen maar New Holland is tegenwoordig niet alleen bouwer van tractoren en machines maar richt zich ook op nieuwe technieken en segmenten. Tegenwoordig bieden we Constructiemachines, Braud druivenplukmachines en Verreikers aan en hebben we een eigen Werktuigengamma met hooibouw en grondbewerkingsmachines. Met een eigen Precision Land Management (PLM) afdeling is alles wat met precisielandbouw te maken heeft hierin ondergebracht en deze techniek krijgt een steeds meer vooraanstaande rol. Niet alleen het principe van “recht rijden” maar ook dankzij Telematics kunnen we steeds meer diensten aanbieden om tractoren en machines beter te laten functioneren. Ook op het gebied van alternatieve brandstoffen is er de afgelopen jaren al heel wat geprobeerd. In 2009 kwam de waterstof tractor ten tonele. Helaas is deze techniek nog te kostbaar om breed in te gaan zetten maar de toon was gezet. Nu richt New Holland zich, als de CLEAN ENERGY LEADER, op andere alternatieven met 10 jaar later als eerste praktijkrijpe tractor een model op methaangas, de Methane tractor. En we gaan door met zoeken naar nieuwe technieken, mogelijkheden en toepassingen. Samen met onze ongeveer 2.000 New Holland dealers wereldwijd en meer dan 5.000 verkooppunten blijven we dichtbij onze klanten en staan we schouder aan schouder om de toekomst te ontdekken!

LET”S GET IT DONE (TOGETHER)!!!

Bron: New Holland persbericht