Deze week hebben we de New Holland W130D wiellader in de kijker! Deze dikke wiellader van New Holland is inmiddels gearriveerd en klaar voor bezichtiging of een proefrit. En deze New Holland wiellader is er eentje van de buitencategorie met de LONG REACH laderarm voor extra hefhoogte! Kom em bekijken en je bent verk(n)ocht!!!

New Holland heeft alweer enkele jaren de D series als opvolger van de populaire C series wielladers in het gamma. De hardware van beide machine series, zoals de motor, assen en transmissie was al steengoed maar juist op het gebied van comfort en bedieningsgemak is met de D series een flinke sprong gemaakt! Zo is er een geheel nieuwe cabine ontwikkeld die niet alleen ruimer maar ook veel toegankelijker is en waar het aangenaam toeven is voor de bestuurder. Dankzij de eendelige voorruit heb je fantastisch zicht op het werk en met allerlei handige functies heb je de grote machine helemaal in de hand. En de New Holland D series staan hun mannetje bij loonbedrijven of grote veehouderijen voor het buffelen op de kuil of het vullen van de voermengwagen.

Het model dat we momenteel hebben staan is de W130D en dat is een 14 tons machine aan eigen gewicht. Deze krachtige wiellader wordt aangedreven door onze eigen FPT motoren en er ligt een dikke 6,7 liter zes cilinder motor in het achteronder! Met 175 pk aan vermogen klimt ie met gemak de kuil op tijdens het aanrijden of vult vlot de grootste laadbakken voor het laden van kippers of de voermengwagen. En dankzij de LONG REACH laderarm heb je een hefhoogte van maar liefst 4.258 mm!! Daarmee bereik je met recht grote hoogten! De New Holland W130D is standaard uitgerust met de ZF Heavy Duty assen met 100% vergrendelbaar differentieel in de voorassen voor een tomeloze duwkracht! Verder is de machine uitgerust met:

  • 5 traps ECOshift transmissie met Lock-up vergrendeling en Intelligent Clutch Cut Off (ICCO)voor het ontkoppelen wanneer de rem wordt ingedrukt,
  • Z-Bar laderarm voor een uitstekende opbreekkracht,
  • ¬†luxe luchtgeveerde GRAMMER stoel met stoelverwarming en hoofdsteun,
  • automatische climate control airconditioning systeem,
  • LED werkverlichting met 6 LED lampen aan de voorzijde van de cabine en 4 LED lampen aan de achterzijde,
  • standaard achteruitrij camera,
  • Auto Glide Ride laderarm vering, of anders gezegd dansonderdrukking van de giek tijdens transport,
  • standaard automatisch vetsmeersysteem,
  • standaard hydraulische snelwissel voor het snel verwisselen van hulpstukken,
  • En nog veel meer!!!

Wil je de machine zelf komen bekijken of heb je vragen omtrent de toepasbaarheid van de wiellader op je eigen bedrijf? Aarzel niet om ons te benaderen voor verdere info of een proefrit! Je vindt ons aan de Potenblokseweg 4 te Heijningen.

Wil je meer weten van de New Holland D series wielladers? Bekijk dan extra informatie op de speciale website RELAX & RELOAD!