Deze week hebben we de imposante New Holland CR8.80 combine op tracks in de kijker. Deze geweldenaar is er eentje uit de CR serie en dat is een combine die zich kenmerkt door de TWIN ROTOR technologie. En die TWIN ROTOR techniek is direct ook het knappe staaltje van techniek aan boord van deze combine! Naast de conventionele CX schudder machines hebben we dus ook de CR rotormachines in het gamma die een onwaarschijnlijke capaciteit bieden. Eventjes ter herinnering. de grootste New Holland CR10.90 heeft nog altijd het Guinness World Record in handen van meest gedorst tonnage in 8 uur tijd van maar liefst bijna 800 ton!!! Dat is dus bijna 100 ton per uur!!! Wie doet em dat na??

De New Holland CR combine serie blinkt dus uit in een gigantische capaciteit en is een echte hectarevreter! Mede dankzij een joekel van een maaibord kan je een ongekende hoeveelheid aan gewassen per uur dorsen en de machine geeft geen krimp! En de TWIN ROTOR techniek maakt dit alles mogelijk! Dit unieke systeem, wat al 45 jaar geleden werd ontwikkeld en tot op de dag van vandaag verder werd geperfectioneerd, geeft de dorscapaciteit extra mogelijkheden tot wel 10%. Ook zorgen de dubbele rotoren voor een betere graan- en strokwaliteit met minimale verliezen en strobreuk.

Naast dat de New Holland CR8.80 een capaciteitsmachine is, zit ie ook boordevol luxe en comfortabele opties die het werk vereenvoudigen. Zo biedt de HarvestSuite cabine de bestuurder alle comfort die hij of zij zich maar kan wensen! Met uiterst luxe luchtgeveerde stoelen en prachtige materialen is de cabine een aangename werkplek om in te vertoeven tijdens de drukke en hectische oogstdagen als het werk door moet! Dankzij een uitgebreid LED verlichting pakket kan je ook tot in de late uurtjes, zo lang het vochtgehalte dat toe laat, doorgaan met dorsen! Aan de machine zal het niet liggen…

Met het unieke TRACKS systeem heb je niet alleen een uitmuntende tractie en grip op de ondergrond maar ook nog eens een minimale bodeminsporing! Onze klanten zijn zuinig op hun kostbare bodem en dus is het zaak daar als fabrikant op in te spelen om bodemverdichting te voorkomen. En wanneer je denkt dat tijdens transport het comfort te wensen over laat, die heeft het mis! De TRACKS zijn namelijk geveerd en dat geeft voor transport niet alleen een comfortabele rit maar zorgt ook dat oneffenheden in het veld zonder al te veel hobbels worden genomen. Ook voor wat betreft de transportsnelheid hoef je niet aan snelheid in te boeten. Ons model van de week, de CR8.80, is er eentje met een 30 km per uur versie TRACKS maar er is ook een 40 km versie leverbaar. Kijk, dat schiet tenminste nog eens op!

Nog even wat feiten en cijfers v oor je op een rijtje gezet:

  • De New Holland CR8.80 is uitgerust met een Cursor 11 FPT motor met maar liefst 517 pk aan maximaal vermogen
  • De graantank heeft een inhoud van 12.500 liter
  • Het maaibord wat deze joekel van een combine gaat voeden heeft een werkbreedte van 25 foot ofwel 7,60 meter
  • De lossnelheid bedraagt een dikke 126 liter per seconde. De tank is dus in nog geen twee minuten geleegd……..
  • De New Holland CR8.80 wordt hydrostatisch aangedreven en heeft 2 versnellingen met een maximum snelheid van 40 km/uur

Wil je nu meer weten van dit kanon van eenĀ  combine? Vraag alle ins-en-outs van de CR serie op bij onze productspecialist Jaap Molendijk. Je kunt Jaap bereiken op zijn mobiele nummer 06 20 61 19 48 of stuur een mailtje naar hem met je vraag of verzoek. Ook kan je HIER de fraaie brochure bekijken van de New Holland CR series. Als dat nog niet genoeg is om je te overtuigen, bekijk dan het magistrale filmpje wat werd gemaakt tijdens de recordpoging van de New Holland CR10.90, het absolute vlaggenschip van de CR series.